NDIKIMI I ZHVILLIMIT URBAN TE ZONES SE TIRANES NE FORMIMIN E KARAKTERISTIKAVE TE UJRAVE NENTOKESOR

Abstrakt
Gjetja e mjeteve më të përshtatshme që ndihmojnë për të vlerësuar dhe për të menaxhuar mjediset lumore, duke lejuar restaurimin e tyre, është një nga çështjet kryesore në menaxhimin e zonave lumore. Ky dokument përshkruan kërkesën, në një pellg në Shqipëri, të treguesve DPSIR-Forcat shtytëse –Presionet –Shtet –Ndikimi -Përgjigja në kuader te kontekstit te Sistemit te Informacionit Hidro-gjeologjike dhe (GIS). Fokusi i kësaj pune është bërë për të dy kategoritë e para.

[next-page]

Brenda pellgut ujembajtes Tiranë-Ishëm, eshte perzgjedhur nën-ujëmbledhës Tiranë-Fushë-Kruja si rastin e studimit dhe jane perckatuar një sërë treguesish për forcat lëvizëse dhe shtytese, dhe treguesit jane llogaritur dhe diskutuar.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *