Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Objekt Arsimor 11

Shkolla 9-vjecare Azem Hajdari ndodhet neKamëz dhe shtrihet ne nje terren te pjerret te mbuluar me peme. Ka nje siperfaqe totale prej 3892 m2. Shkolla ka dy elementë volumor. Vendosja e këtyre  dy elementëve eshte bere sipas genplanit të paraqitur me orientim lindje, perëndim, jug për korpusin mësimor ndërsa palestra në drejtim të përmasës më të gjatë nga jugu.

Shkolla ka në kompozimin e saj tre hyrje dalje , të cilat do të jenë një hyrje kryesore nga ana e rrugës në krah të oborrit të shkollës, një hyrje te shkallët e emergjencës dhe një hyrje që do të kryejë lidhjen me palestrën. Objekti eshte ngritur ne pjesen me te madhe ne tre kate, ndersa blloku i shkalles, holleve dhe salla polifunksionale ngrihet ne kater kate. Kjo thyerje volumesh ne altimetri lidhet me se miri me godinen ekzistuese ku eshte bere e njejta loje volumore, ndonese ne nje stil tjeter arkitektonik.

Date:
Category:
VENDI

KAMEZ

FAZA

NDËRTUAR

VITI

2009

Tags:
sq