Weiss Architecture Studio

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae lorem.

Objekt Arsimor 5

Kopshti 1 Qershori zhvillohet në 2 kate me një sipërfaqe përdhes 360 m2 dhe një kat të parë 348 m2, me një sipërfaqe totale prej 708 m2. Në çdo kat janë 2 grupe me drekë me 35 fëmijë secili, duke formuar gjithsej 4 grupe me një numër të përgjithshëm prej 140 fëmijësh. Secili grup përbëhet nga një gardërobë, një dhomë lojërash, një dhomë mësimi dhe fjetjeje, si dhe një dhomë vizatimi dhe ngrënie. Në secilin grup ka 2 nyje higjienike.
Objekte të tjera në katin përdhes janë kuzhina, rezervuari i ruajtjes, tualeti i stafit. Në katin e parë kemi zyrën e drejtorit me një tualet si dhe një depo detergjenti.
Në këto fasada kemi ruajtur stilin neoklasik të viteve 1960, ku hierarkia e realizuar duke theksuar hyrjen kryesore me një vëllim të projektuar përmes një kolonade që në katin e parë mbyllet me një ballkon me tavan të harkuar dhe spikat nencati. me fronton. Fasadat janë bërë me tulla të kuqe e cila është një element konstruktiv, por edhe një element dekorativ. Dritaret e katit përdhes janë të mbyllura me një hark të harkuar të theksuar nga korniza me tulla, ndërsa dritaret e katit të parë janë në formë drejtkëndëshe. Ato karakterizohen nga një lartësi e konsiderueshme duke i dhënë një monumentalitet ndërtesës. Kornizat e dritareve si dhe nënndarjet i shtojnë vlerë arkitektonike këtyre fasadave duke pasuruar ndërtesën me detaje. Ndërtesa është e mbyllur me një çati me tjegulla

Date:
Category:
VENDI

DURRES

FAZA

ZBATUAR

VITI

2020

Tags:
sq